Τι ενέργειες πρέπει να κάνω όταν μου συμβεί ατύχημα;

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να καλέσετε και να ενημερώσετε την "Φροντίδα ατυχήματος" που οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν στα τηλέφωνα που αναγράφονται πάνω στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας προκειμένου να σας στείλουν συνεργάτη για την συμπλήρωση της "Δήλωσης ατυχήματος" και να σας καθοδηγήσουν ή αν δεν είναι αυτό εφικτό ενημερώστε τον ασφαλιστή σας.
Επίσης να ειδοποιήσετε την τροχαία (100) για το συμβάν προκειμένου να γίνει καταγραφή στο "Δελτίο Συμβάντων Ατυχημάτων" και τις πρώτες βοήθειες (166) αν υπάρχει τραυματισμός. Σημειώνεται ότι η αστυνομική αρχή, αν και υποχρεωμένη να έρχεται μετά από κάθε κλήση, έρχεται σίγουρα και πρέπει σε κάθε περίπτωση να καλείται όταν υπάρχει τραυματισμός.
Αν δεν καλέσετε την "Φροντίδα ατυχήματος" για το συμβάν θα πρέπει μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες να δηλώσετε το συμβάν στην ασφαλιστική σας εταιρεία.
Ανταλλάξτε τα στοιχεία σας με τον άλλον εμπλεκόμενο στο ατύχημα, όπως ονοματεπώνυμο, αριθμό κυκλοφορίας, ασφαλιστική εταιρεία, ονόματα μαρτύρων, τηλέφωνα επικοινωνίας κ.λ.π
Συμπληρώστε από κοινού με τον άλλον οδηγό του εμπλεκόμενου αυτοκινήτου το έντυπο Φιλικού Διακανονισμού αν και οι δύο ασφαλιστικές εταιρείες συμμετέχουν σε αυτό. Εταιρείες Φιλικoύ διακανονισμού

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.